pilates mat class

[click for English text]

De gezondheidsvoordelen van Pilates voor oudere volwassenen.

Naarmate je ouder wordt, ondergaat je lichaam enorme veranderingen. Het natuurlijke verjongingsproces van je cellen vertraagt, en het wordt extra belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen.

De meest opvallende veranderingen van veroudering zijn voor de meeste mensen een afname van kracht, mobiliteit en balans.
Na verloop van tijd kan dit je dagelijkse activiteiten beïnvloeden, bijvoorbeeld door de angst om te vallen of letsel op te lopen. Dit kan weer resulteren in een verlies van onafhankelijkheid en een sterk verminderd gevoel van je prettig voelen.

Het goede nieuws is dat een consistent en bewust oefenprogramma de typische symptomen van veroudering kan verminderen.
Pilates is een uitstekende, low-impact methode voor het hele lichaam waarmee  je al snel toename ervaart in kracht, mobiliteit en balans.

Ongeacht je leeftijd of conditie, het is nooit te laat om met Pilates te beginnen. Pilates zal je ondersteunen bij gezond oud worden en je fit blijven voelen.

Bij Pilates Noord staat de Active Aging les op het rooster.

Deze pilatesles is gericht op het behouden en verbeteren van kracht, stabiliteit en mobiliteit. De les is geschikt voor mensen met bot- en gewrichtsproblemen zoals artrose en osteoporose en ook geschikt voor mensen die herstellen van een blessure of bevalling. De les is een veilige en toegankelijke training.

Heb je vragen over de Active Aging les, stuur ons een mail. We helpen je graag verder.