PILATES OP DE MAT OF OP DE APPARATUUR?

PILATES MATLESSEN

Matlessen bij Pilates Noord zijn in kleine groepen. De oefeningen worden gedaan op een mat en we maken tijdens de les gebruik van kleine ballen, foamrollers en gewichtjes. De nadruk ligt op het trainen van de diepe spieren in je buik en rug, een goed gebruik van je ademhaling en het soepel maken van de wervelkolom. Je balans en coördinatie worden uitgedaagd en je kracht, coördinatie en flexibiliteit zal na een aantal lessen zeker toenemen. Je leert je eigen lichaam en bewegingspatronen beter kennen.

De all level Pilates lessen zijn toegankelijk voor zowel beginnende als gevorderde Pilates-beoefenaars.
In de all level lessen worden verschillende opties voor de oefeningen aangeboden, zodat je de oefening op je eigen niveau kunt doen.

PILATES OP DE REFORMER

Reformers zijn speciale Pilatesapparaten bedacht door Joseph Pilates begin vorige eeuw. Reformers zijn voorzien van spiraalveren. Deze veren geven je weerstand waardoor je enerzijds veel uitdaging krijgt en anderzijds krijg je steun en feedback waardoor je goed voelt wat het doel van een bepaalde beweging is. Je balans, coördinatie, kracht en lenigheid worden flink uitgedaagd tijdens deze les! Al na een paar keer zul je merken dat je kracht, flexibiliteit, balans en coördinatie toegenomen is. De privéles is speciaal op maat gemaakt voor jou. Vooraf bespreken we wat jouw persoonlijke doelen zijn. Ook als je herstellende bent van een blessure of operatie of nog niet lang geleden bent bevallen zijn de lessen op de reformer zeer geschikt. Bewegen is essentieel als je herstellende bent en je je weer fit wilt voelen. Door te bewegen wordt je fysiek en mentaal sterker.

Naast privéles is er ook de mogelijkheid om met zijn tweeën een duetles te boeken.

Pilates Noord heeft een reformer en een reformer met een tower. Dit is een uitgebreide reformer waarmee je eindeloos veel verschillende bewegingen kunt trainen.

Wil je meer weten over matlessen, privélessen of duetlessen op de reformer? Klik dan hier om een mail te sturen naar Pilates Noord. Graag tot ziens!