1-677-124-44227

184 Main Collins Street West Victoria 8007

Mon - Sat 8.00 - 18.00 Sunday CLOSED

VEEL GESTELDE VRAGEN

 

 • Is de studio open? Helaas niet. Vanwege de lockdown zijn alle sportscholen waar pilatesstudio’s ook onder vallen tot nader order gesloten. We geven op dit moment online lessen via Zoom.

 

 • Mag ik voor privéles wel naar de studio komen? Helaas niet. Vanwege de lockdown zijn alle sportscholen waar pilatesstudio’s ook onder vallen tot nader order gesloten. Ook privélessen in de studio zijn niet toegestaan. Wel is het mogelijk om online privélessen te boeken.

 

 • Ik wil graag naar de studio komen, waar moet ik rekening mee houden? Vanwege de lockdown zijn alle sportscholen waar pilatesstudio’s ook onder vallen tot nader order gesloten. We geven op dit moment online lessen via Zoom. Pilates Noord volgt de richtlijnen van het RIVM. Hierin staat het waarborgen van de veiligheid en de gezondheid van onze deelnemers en docenten altijd voorop. Je vindt hier uitgebreide info over wat dat inhoudt voor jou.
 
 • Welke kaart moet ik kiezen?  Een 5- 10- of 15-Lessenkaart is zowel voor de lessen in de studio als voor de online lessen gebruiken. Wanneer je de lessen in de studio als de online-lessen even vaak bezoekt is het het meest voordelig om naast je 5- of 10-Lessenkaart een aparte 5- of 10-online Lessen kaart te kopen of om de 15 x Lessenkaart te kopen en deze voor beide type lessen te gebruiken. Je kunt alle kaarten via de website kopen. Je vindt op deze pagina ook het volledige overzicht van alle tarieven. Onderaan deze pagina vind je ook de tarieven voor 2021. Heb je vragen over welke kaart voor jou de juiste keuze is dan help ik je uiteraard graag verder. Stuur een mailtje naar info@pilatesnoord.nl
 
 • Hoe koop ik een nieuwe kaart en kan ik ook verschillende kaarten tegelijk actief hebben? Je kunt een nieuwe kaart aanschaffen wanneer je een les reserveert via het rooster of , wanneer je verschillende producten wil kopen via de pagina tarieven.  Je vindt op deze pagina ook het volledige overzicht van alle tarieven. Op deze pagina vind je ook de tarieven voor 2021. Wanneer je de lessen in de studio als de online-lessen even vaak bezoekt is het het meest voordeliger om om naast je 5- of 10-Lessenkaart een aparte 5- of 10-online Lessen kaart te kopen of om de 15 x Lessenkaart te kopen en deze voor beide type lessen te gebruiken. Heb je vragen over welke kaart(en) voor jou de juiste keuze is dan help ik je uiteraard graag verder. Stuur een mailtje naar info@pilatesnoord.nl
 
 • Kan ik de lessen volgen met mijn OneFit of ClassPass Membership ? Ja, voor de lessen in de studio wij bieden voor een beperkt aantal plekken aan via OneFit en ClassPass. Een OneFit membership biedt helaas niet mogelijk de Livestream lessen volgen. Met ClassPass is dit wel mogelijk.
 
 • Een online les, hoe werkt dat? Pilates Noord biedt iedere dag persoonlijke en interactieve Livestream pilateslessen aan via Zoom. Je hebt tijdens de les live contact met je vertrouwde docent. Tijdens de les kun je elkaar zien en spreken en de docent kan persoonlijke aanwijzingen geven. Er zijn pilateslessen op verschillende niveaus , zwangerschapspilatesles, mama & baby pilates en restore your core pilates. Je hebt geen speciale materialen nodig, een mat is fijn, maar als je die niet hebt werkt een strandlaken of deken ook. Soms gebruiken we tijdens de lessen attributen maar deze heb je allemaal in huis ( bv. handdoek, theedoek, gewichtjes in de vorm van flesjes of een stapeltje boeken in plaats van een yogablok ) Heb je vragen mail gerust, we helpen je graag verder. info@pilatesnoord.nl. Lees hier alles over Online lessen.
 
 • Kan ik een proefles volgen? Als je voor het eerst een les reserveert, kun je beginnen met een introductiekaart. Dit zijn twee lessen voor €16,-

 

 • Wat zijn de tarieven? Je vindt een overzicht van alle tarieven op de pagina Tarieven. Als je voor het eerst komt, kun je beginnen met een introductiekaart. Dit zijn twee lessen voor €16,-

 

 • Hoeveel  mensen doen er minimaal en maximaal mee met de les? In verband met de Corona-maatregelen mogen er op dit moment ( vanaf 1 juli 2020 ) maximaal 6 deelnemers meedoen met de les. De groepsles heeft minimaal 3 deelnemers. Bij minder dan 3 reserveringen gaat de les niet door

 

 • Hoe kan ik een groepsles reserveren? Je kunt online een les reserveren en betalen met iDeal. Ga naar de pagina Rooster, kies een les en klik op “Book Now”. Reserveer je voor de eerste keer dan worden een aantal gegevens gevraagd zodat je naam in het systeem komt. Je kan hier met iDeal betalen. Je kunt deze geboekte les terugvinden in je account en je ontvangt ook een bevestiging per mail. Je kan in de studio ook een les of kaart kopen en met PIN betalen. Klik hier voor de Tarieven.

 

 • Ik sta op de wachtlijst. Wat nu?  Als je een les reserveert en je ziet in plaats niet “Book now” staan maar “Waitlist” dan kom je op de wachtlijst. Je ontvangt een mail wanneer er een plek is vrijgekomen. Hou je mail dus in de gaten. We gaan ervan uit dat als er een plaats is vrijgekomen, je van deze plaats gebruik maakt. Wil je dit niet, stuur dan een mailtje dan halen we je reservering er weer uit.

 

 • Ik wil een les reserveren, maar ik zie helemaal geen knop?  Als je een les wilt reserveren en je ziet helemaal geen knop dan zit ook de wachtlijst vol. De wachtlijst loopt vaak door dus hou de site in de gaten of er nog een plekje vrijkomt in  les of op de wachtlijst.

 

 • Kan ik ook een aantal weken vooruit boeken? Ja dat kan. Als je op de reseveringspagina Rooster op het witte pijltje rechts in de zwarte balk klikt kan je een aantal weken vooruit boeken.

 

 • Hoe kan ik een groepsles annuleren? Als je naar deze pagina gaat: Rooster, zie je je geboekte les staan als “booked“, klik je daar nog een keer op, dan staat er “cancelled” en is je les geannuleerd. Je kan tot acht uur voor de les kosteloos annuleren, annuleer je korter van te voren dan gaat de les van je kaart. Je kunt ook annuleren via MindBody. Mindbody is het reserveringssysteem waar Pilates Noord mee werkt. Boek je of annuleer je een les op Pilatesnoord.nl gaat dat via MindBody. Je kunt je account beheren als je inlogt bij Pilates Noord op https://clients.mindbodyonline.com/Je kunt er er oa. zien hoeveel lessen je nog op je kaart hebt en je kunt ook lessen cancelen. Je kunt ook een MindBody app installeren op je telefoon.

 

 • Welke betaalwijzen zijn er mogelijk? Er zijn verschillende manieren: Je kunt online een les reserveren en betalen met iDeal en Creditcard. Dit kan hier Rooster. Reserveren en betalen gaat als volgt: Ga naar de pagina Rooster, kies een les en klik op “Book Now”. Je kunt een product kopen op de pagina “Tarieven” Je product gaat dan in vanaf de eerste keer dat je een les reserveert. Je kan in de studio ook een les of kaart kopen en met PIN betalen.

 

 • Kan ik mijn kaart pauzeren? Ja, dat kan. Elke kaart kan je één keer pauzeren voor bv. vakantie of ziekte.

 

 • Waar kan ik zien hoeveel lessen ik nog op mijn kaart heb? Je kunt je account beheren als je inlogt bij Pilates Noord op https://clients.mindbodyonline.com/ Je kunt er er oa. zien hoeveel lessen je nog op je kaart hebt en je kunt er ook een les cancelen. Je kunt ook de MindBody app installeren op je telefoon. Mindbody is het reserveringssysteem waar Pilates Noord mee werkt.  Met de MindBody app in je telefoon kun je eenvoudig je eigen lesschema beheren. Om te kijken hoeveel lessen je nog op je kaart hebt vanaf je telefoon: Ga in de app naar locatie Pilates Noord en en vandaar  ga je rechtsonder naar Profile. En dan rechtsboven onder je foto naast Scedule staat Your Passes. Daar moet je voor naar links swipen. Daar kun je het terugvinden.

 

 • Hoe kan ik een privéles of duetles boeken? Wil je een Privéles of Duetles boeken? Stuur een mail naar info@pilatesnoord.nl en dan plannen we samen je afspraak in.

 

 • Wat kan ik verwachten tijdens een les? De nadruk van de Pilates les ligt op het trainen van de buik- en rugspieren, het goed leren gebruiken van je ademhaling en het soepel maken van de wervelkolom. Je balans en coördinatie worden uitgedaagd, je kracht en stabiliteit van je ‘core’ en je flexibiliteit zal na een aantal lessen toenemen. In de les wordt regelmatig gebruik gemaakt van kleine ballen, foamrollers en gewichtjes. In de All Level lessen worden verschillende opties voor de oefeningen aangeboden, zodat je de oefening op je eigen niveau kunt doen.

 

 • Ik ben zwanger. Kan ik nog meedoen met de All Level les? Tijdens je zwangerschap is Pilates een goede methode om sterk, fit en soepel te blijven. Tot ongeveer 16 weken is het mogelijk de reguliere groepslessen te volgen. Naarmate je kindje, en dus ook je buik groeit, zullen er steeds meer oefeningen in de groepslessen zijn, die niet meer fijn voelen en die ook niet meer zinvol voor je zijn. Door het toenemende gewicht en grootte van je kindje en buik zullen je onderrug en het bekken het steeds zwaarder krijgen. Een goede stabilisatie is de basis voor een goede houding. Hiermee kunnen later veel zwangerschapsklachten voorkomen en verlicht worden. Tijdens de zwangerschap verdienen ook de beenspieren extra aandacht, zodat niet je rug, maar je benen al die extra kilo’s kunnen opvangen. Vanaf dat moment kun je overwegen om over te stappen naar de speciale Zwangerschapspilates Groepsles of Privélessen gaan volgen. Lees hier alles over pilates tijdens en na je zwangerschap.

 

 • Wat voor kleding draag ik tijdens de les, en moet ik nog iets meenemen? Draag tijdens de les comfortable (sport)kleding. Sokken of blote voeten? Het kan allebei, wat je zelf prettig vindt. Je hoeft verder niets mee te nemen. De matten worden na elke les schoongemaakt, dus een handdoek is niet nodig, maar als je het prettig vindt mag het natuurlijk wel. Er is water in de studio, maar je kan natuurlijk zelf een flesje water meenemen.

 

 • Is het betaald parkeren ? Ja, sinds 21 januari 2019 is het betaald parkeren in dit deel van Amsterdam-Noord. Pilates Noord is makelijk te bereiken met fiets en OV. De studio is op loopafstand van Metrohalte Noorderpark  (Metro 52).

 

 • I don’t speak or understand Dutch. Are there any English classes? Yes, there are. You can see in the teacher description is she or he teaches in English. Also for the Dutch teachers it is no problem to switch to English if you ask.