1-677-124-44227

184 Main Collins Street West Victoria 8007

Mon - Sat 8.00 - 18.00 Sunday CLOSED

 

VEEL GESTELDE VRAGEN

Je vindt hier de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Stuur ons een mail en we proberen je zo snel mogelijk te helpen.

Ik wil graag weer naar de studio komen, waar moet ik rekening mee houden?
Pilates Noord volgt de richtlijnen van het RIVM. Hierin staat het waarborgen van de veiligheid en de gezondheid van onze deelnemers en docenten altijd voorop. Je vindt hier uitgebreide info over wat dat inhoudt voor jou.
Je kunt vanaf 1 juli op het rooster kiezen of je naar een les in de Studio gaat of een online ( Livestream ) les kiest. Kies je voor een Online
( Livestream ) les zul je vanaf 1 juli niet alleen de docent maar ook deelnemers in de studio op je scherm zien.
Alle lopende kaarten zijn vanaf 16 maart ‘bevroren’. Misschien gebruik jij je kaart alweer voor Outdoorlessen, maar vanaf 1 juli worden alle kaarten weer actief. Je kunt je lopende kaart voor alle lessen gebruiken. 
Je kunt er ook voor kiezen om een aparte Online Lessen kaart te kopen, dit is iets voordeliger. Je kunt deze Online lessen-kaarten via de website kopen. Je vindt op deze pagina ook het volledige overzicht van alle tarieven.
Wanneer je twee verschillende kaarten hebt en een les reserveert schrijft het systeem de les automatisch van de juiste kaart af.
Heb je vragen over je gepauzeerde kaart dan help ik je uiteraard graag verder. Stuur een mailtje naar  info@pilatesnoord.nl

 

Mijn ``bevroren`` kaart weer actief vanaf 1 juli, hoe werkt dit?
Welke kaart moet ik kiezen vanaf 1 juli?

Vanaf 1 juli zijn alle “bevroren” kaarten weer actief. Je kunt je lopende kaart voor alle lessen gebruiken.

Je kunt er ook voor kiezen om naast je 10- of 15-lessenkaart een aparte Online Lessen kaart te kopen, dit is iets voordeliger. Je kunt deze Online lessen-kaarten via de website kopen. Je vindt op deze pagina ook het volledige overzicht van alle tarieven.
Heb je vragen over welke kaart voor jou de juiste keuze is dan help ik je uiteraard graag verder. Stuur een mailtje naar  info@pilatesnoord.nl

 

Hoe koop ik een nieuwe kaart, kan ik ook verschillende kaarten tegelijk actief hebben?

Je kunt een nieuwe kaart aanschaffen wanneer je een les reserveert via het rooster of via de pagina  tarieven. Je vindt op deze pagina ook het volledige overzicht van alle tarieven.

Je kunt er voor kiezen om naast je 10- of 15-lessenkaart een aparte Online Lessen kaart te kopen, dit is iets voordeliger.
Wanneer je twee verschillende kaarten hebt en een les reserveert schrijft het systeem de les automatisch van de juiste kaart af.
Heb je vragen over welke kaart(en) voor jou de juiste keuze is dan help ik je uiteraard graag verder. Stuur een mailtje naar info@pilatesnoord.nl

 

Kan ik de lessen volgen met mijn OneFit of ClassPass Membership?

Op dit moment bieden wij in een aantal lessen een paar plekjes in de studio en outdoor aan via OneFit. Met een  ClassPass membership kun je de Online lessen volgen.

ONLINE LESSEN, HOE WERKT HET?
Noord komt live bij je thuis. Pilates Noord biedt iedere dag persoonlijke en interactieve Livestream pilateslessen aan via Zoom.
Je hebt tijdens de les live contact met je vertrouwde docent. Tijdens de les kun je elkaar zien en spreken en de docent kan persoonlijke aanwijzingen geven. Er zijn pilateslessen op verschillende niveaus en er is een zwangerschapspilatesles. Je hebt geen speciale materialen nodig, een mat is fijn, maar als je die niet hebt werkt een strandlaken of deken ook. Soms gebruiken we tijdens de lessen attributen maar deze heb je allemaal in huis ( bv. handdoek, theedoek, gewichtjes in de vorm van flesjes of een stapeltje boeken in plaats van een yogablok ) Heb je vragen mail gerust, we helpen je graag verder. info@pilatesnoord.nl.
AANMELDEN: Je boekt, zoals je gewend bent, vooraf een les via het lesrooster. Er zijn losse online lessen, 5- en 10-online-lessen-kaarten verkrijgbaar. Je ontvangt vervolgens de link naar de les in de reserveringsbevestiging, bewaar deze reserveringsbevestiging dus goed.

Mocht je een blessure hebben, zwanger zijn, nog niet zo lang geleden bevallen zijn, herstellen van ziekte of iets anders willen delen met de docent, mail dan voor je les naar info@pilatesnoord.nl.

OUTDOOR LESSEN, HOE WERKT HET?

De outdoorlessen vinden plaats in het Noorderpark vlak bij Pilates Noord, aan de rand van het park tegenover Leeuwarderweg 58/60.

Bij voorkeur de avond voor de les maar als het niet anders kan last-minute wordt besloten of de les buiten door kan gaan en  zoniet of de les dan naar de Studio wordt verplaatst of een Online les wordt.

Bij lichte regen tijdens of net voor de les kunnende  uitwijken naar het afdak van De Roze Tanker.Neem je eigen mat, handdoek en flesje water mee. Zorg dat je warm genoeg gekleed bent en draag comfortabele (sport)kleding en sportschoenen met flexibele zolen. Tot dan!

Als het weer erg slecht is kunnen we besluiten om de les te annuleren of te veranderen in een Online les. Hou daarom bij slecht weer goed  je mail en je Whatsapp in de gaten.

Meer vragen over outdoor lessen? Mail dan voor je les naar info@pilatesnoord.nl.

Kan ik een proefles volgen?
Als je voor het eerst een les in de Studio of een Outdoorles reserveert, kun je beginnen met een introductiekaart. Dit zijn twee lessen voor € 14,-.

De online lessen zijn los te koop voor €9,50.

Je kunt alle lessen hier reserveren.

Wat zijn de tarieven?

Je vindt een overzicht van alle tarieven op de pagina Tarieven. Als je voor het eerst komt, kun je beginnen met een introkaart. Dit zijn twee lessen voor € 14,- Je kunt op deze pagina je kaart kopen.

Welke abonnementsvormen zijn er?

Voor de groepslessen gelden de volgende tarieven:

  • Losse Online les € 9,50,-
  • 5 x online lessen kaart €45,-
  • 10 x online lessenkaart  € 90,-

 

  • Introductiekaart lessen in de studio: 2 lessen voor € 14,-. Vijftien dagen geldig
  • Losse les: 1 les voor € 14,-
  • 10 lessenkaart: 10 lessen voor € 135,-, Drie maanden geldig
  • 15 lessenkaart: 15 lessen voor € 165,-, Drie maanden geldig.

Voor de privé en duetlessen gelden andere tarieven. Je vindt een volledig overzicht hier: Tarieven

Je kunt op de Tarieven pagina ook alle producten kopen.

Hoe mensen doen er minimaal en maximaal mee met de les?

In verband met de Corona-maatregels mogen er op dit moment ( vanaf 1 juli 2020 ) maximaal 6 deelnemers meedoen met de les. De groepsles heeft minimaal 3 deelnemers. Bij minder dan 3 reserveringen gaat de les niet door.

Hoe kan ik een groepsles reserveren?

Je kunt online een les reserveren en betalen met iDeal. Ga naar de pagina Rooster, kies een les en klik op “Book Now”. Reserveer je voor de eerste keer dan worden een aantal gegevens gevraagd zodat je naam in het systeem komt. Je kan hier met iDeal betalen. Je kunt deze geboekte les terugvinden in je account en je ontvangt ook een bevestiging per mail. Je kan in de studio ook een les of kaart kopen en met PIN betalen. Klik hier voor de Tarieven.

Ik sta op de wachtlijst. Wat nu?

Als je een les reserveert en je ziet in plaats niet “Book now” staan maar “Waitlist” dan kom je op de wachtlijst. Je ontvangt een mail wanneer er een plek is vrijgekomen. Hou je mail dus in de gaten.

We gaan ervan uit dat als er een plaats is vrijgekomen, je van deze plaats gebruik maakt. Wil je dit niet, stuur dan een mailtje dan halen we je reservering er weer uit.

Ik wil een les reserveren, maar ik zie helemaal geen knop?

Als je een les wilt reserveren en je ziet helemaal geen knop dan zit ook de wachtlijst vol. De wachtlijst loopt vaak door dus hou de site in de gaten of er nog een plekje vrijkomt in de les of op de wachtlijst.

Kan ik ook een aantal weken vooruit boeken?

Ja dat kan. Als je op de reseveringspagina Rooster op het witte pijltje rechts in de zwarte balk klikt kan je een aantal weken vooruit boeken.

Hoe kan ik een groepsles annuleren?

Als je naar deze pagina gaat: Rooster, zie je je geboekte les staan als “booked“, klik je daar nog een keer op, dan staat er “cancelled” en is je les geannuleerd.

Je kan tot acht uur voor de les kosteloos annuleren, annuleer je korter van te voren dan gaat de les van je kaart. Kun je door onvoorziene omstandigheden niet op tijd annuleren, neem dan voor de les contact op via de mail

Je kunt ook annuleren via MindBody. Mindbody is het reserveringssysteem waar Pilates Noord mee werkt. Boek je of annuleer je een les op Pilatesnoord.nl gaat dat via MindBody. Je kunt je account beheren als je inlogt bij Pilates Noord op https://clients.mindbodyonline.com/Je kunt er er oa. zien hoeveel lessen je nog op je kaart hebt en je kunt ook lessen cancelen. Je kunt ook een MindBody app installeren op je telefoon.

Welke betaalwijzen zijn er mogelijk?

Dat kan op verschillende manieren:

 

Je kunt online een les reserveren en betalen met iDeal. Dit kan hier “RoosterReserveren en betalen gaat als volgt: Ga naar de pagina Rooster, kies een les en klik op “Book Now”.

 

Je kunt een product kopen op de pagina “Tarieven” Je product gaat dan in vanaf de eerste keer dat je een les reserveert.

 

Je kan in de studio ook een les of kaart kopen en met PIN betalen. 

Kan ik mijn kaart pauzeren?

Ja, dat kan. Elke kaart kan je één keer pauzeren voor bv. vakantie.

Waar kan ik zien hoeveel lessen ik nog op mijn kaart heb?

Je kunt je account beheren als je inlogt bij Pilates Noord op https://clients.mindbodyonline.com/Je kunt er er oa. zien hoeveel lessen je nog op je kaart hebt en je kunt er ook een les cancelen.

Je kunt ook een MindBody app installeren op je telefoon. Mindbody is het reserveringssysteem waar Pilates Noord mee werkt. Boek je of annuleer je een les op Pilatesnoord.nl gaat dat via MindBody. Met een MindBody account op je computer of de MindBody app in je telefoon kun je eenvoudig je eigen lesschema beheren.

Hoe kan ik een privéles of duetles boeken?

Wil je een Privéles of Duetles boeken? Stuur een mail naar info@pilatesnoord.nl en dan plannen we samen je afspraak in.

Wat kan ik verwachten tijdens een les?

De nadruk van de Pilates les ligt op het trainen van de buik- en rugspieren, het goed leren gebruiken van je ademhaling en het soepel maken van de wervelkolom. Je balans en coördinatie worden uitgedaagd, je kracht en stabiliteit van je ‘core’ en je flexibiliteit zal na een aantal lessen toenemen. In de les wordt regelmatig gebruik gemaakt van kleine ballen, foamrollers en gewichtjes. In de All Level lessen worden verschillende opties voor de oefeningen aangeboden, zodat je de oefening op je eigen niveau kunt doen.

Ik ben zwanger. Kan ik nog meedoen met de All Level les?

Tijdens je zwangerschap is Pilates een goede methode om sterk, fit en soepel te blijven. Tot ongeveer 16 weken is het mogelijk de reguliere groepslessen te volgen. Naarmate je kindje, en dus ook je buik groeit, zullen er steeds meer oefeningen in de groepslessen zijn, die niet meer fijn voelen en die ook niet meer zinvol voor je zijn.

Door het toenemende gewicht en grootte van je kindje en buik zullen je onderrug en het bekken het steeds zwaarder krijgen. Een goede stabilisatie is de basis voor een goede houding. Hiermee kunnen later veel zwangerschapsklachten voorkomen en verlicht worden. Tijdens de zwangerschap verdienen ook de beenspieren extra aandacht, zodat niet je rug, maar je benen al die extra kilo’s kunnen opvangen.

Vanaf dat moment kun je overwegen om over te stappen naar de speciale Zwangerschapspilates Groepsles of Privélessen gaan volgen.

Wat voor kleding draag ik tijdens de les, en moet ik nog iets meenemen?

Draag tijdens de les comfortable (sport)kleding. Sokken of blote voeten? Het kan allebei, wat je zelf prettig vindt.

Je hoeft verder niets mee te nemen. De matten worden na elke les schoongemaakt, dus een handdoek is niet nodig, maar als je het prettig vindt mag het natuurlijk wel. Er is water in de studio, maar je kan natuurlijk zelf een flesje water meenemen.

Is het betaald parkeren ?

Ja, sinds 21 januari 2019 is het betaald parkeren in dit deel van Amsterdam-Noord.

Pilates Noord is makelijk te bereiken met fiets en OV. De studio is op loopafstand van Metrohalte Noorderpark  (Metro 52).

I don't speak or understand Dutch. Are there any English classes?

Yes, there are. You can see in the teacher description is she or he teaches in English. Also for the Dutch teachers it is no problem to switch to English if you ask.