WAT IS PILATES?

Pilates is een oefen- en beweegmethode die erop is gericht om het lichaam te versterken en soepel te houden. Het verbetert je lichaamshouding en werkt preventief tegen blessures. Je leert  je gezonde bewegingspatronen ontwikkelen en verbeteren. Je bouwt kracht, stabiliteit en flexibiliteit op. Je leert je lichaam beter kennen en komt vol energie uit een les.

Pilates is de unieke combinatie van bewust bewegen en je lichaam beter leren kennen en een gezonde balans te creëren tussen lichaam en geest. Het helpt je om tot op hoge leeftijd soepel en sterk te blijven, waardoor het risico op blessures wordt verkleind.

De methode helpt ook bij het herstel van blessures. Wereldwijd gebruiken fysiotherapeuten de pilatesmethode als aanvulling op de reguliere behandeling.

Pilates is niet nieuw. De methode is in het begin van de 20e eeuw ontwikkeld door Joseph Pilates toen hij tijdens WO1 gewonde soldaten hielp bij revalidatie. Vanaf de jaren 1920 paste hij zijn methode toe bij professionele atleten en dansers in New York City. Na zijn dood in 1967 werd de methode door een aantal van zijn leerlingen doorgegeven aan de volgende generatie trainers. Door nieuwe inzichten in de fysiotherapie en de revalidatie wordt de methode voortdurend verder ontwikkeld.

Wil je meer informatie over Pilates in Amsterdam Noord? Klik hier om een mail te sturen.

Op de foto ( links ) uit 1951 staat Joseph Pilates bovenop operazangeres Roberta Peters. Foto: Michael Rougier voor Life Magazine.