PILATES MATLESSEN

Matlessen bij Pilates Noord worden gegeven in kleine groepen, op dit moment maximaal 6 personen. Je kunt er ook voor kiezen om de pilates matlessen online te volgen. Alle matlessen staan namelijk ook op het rooster als Livestream Pilates via Zoom.

De oefeningen worden gedaan op een mat en we maken tijdens de les soms gebruik van kleine ballen, foam rollers, elastieken en gewichtjes.

De nadruk ligt op het trainen van de diepe spieren in je buik en rug, een goed gebruik van je ademhaling en het soepel maken van de wervelkolom. Je balans en coördinatie worden uitgedaagd en je kracht, coördinatie en flexibiliteit zal na een aantal lessen zeker toenemen. Je leert je eigen lichaam en bewegingspatronen beter kennen.

De All Level Pilates lessen zijn toegankelijk voor zowel beginnende als gevorderde Pilates-beoefenaars.  In de All Level Pilates lessen worden verschillende opties voor de oefeningen aangeboden, zodat je de oefening op je eigen niveau kunt doen.

Als je nog meer uitdaging zoekt kun je de Level 2 Pilates les proberen. In de actieve Level 2 les ligt de nadruk op het trainen van de buik- en rugspieren en het soepel maken van de wervelkolom. Je balans kracht en coördinatie worden in deze level 2 les extra uitgedaagd. De kracht en stabiliteit van je ‘core’ en je flexibiliteit zal na een aantal lessen zeker toenemen.
De level 2 Pilates lessen zijn geschikt voor de wat meer gevorderde Pilates-beoefenaars zonder blessures op zoek naar verdieping en uitdaging. Het tempo ligt wat hoger, de oefeningen zijn complexer en er ligt meer nadruk op kracht en uithoudingsvermogen.

Zoek je een Pilates les met cardio training? Probeer dan eens de Power Pilates.

In de Beginners Pilates leer je wat de essentie is van Pilates.
Je krijgt tijdens de les inzicht in de Pilatesmethode en je leert begrijpen hoe je de principes niet alleen kunt toepassen op alle verschillende Pilates-oefeningen, maar ook in het dagelijks leven. De nadruk van deze les les ligt op het trainen van de diepe buik- en rugspieren, het goed leren gebruiken van je ademhaling en het soepel maken van de wervelkolom.