Veelgestelde vragen

01 Kan ik een proefles volgen?

Als je voor het eerst een matles of een reformergroepsles reserveert, kun je beginnen met een introductiekaart. Je kunt de introkaart aanschaffen wanneer je via het rooster een les reserveert.

02 Wat zijn de tarieven?

Je vindt een overzicht van alle tarieven op de pagina Tarieven. Als je voor het eerst naar een groepsles komt, kun je beginnen met een introductiekaart. 

03 Hoe kan ik een groepsles reserveren?

Je kunt online een les reserveren en betalen met iDeal. Ga naar de pagina Rooster, kies een les en klik op “Reserveer”. Reserveer je voor de eerste keer dan worden een aantal gegevens gevraagd zodat je naam in het systeem komt. Je kan hier met iDeal betalen. Je ontvangt ook een bevestiging per mail. Klik hier voor de Tarieven.

04 Kan ik ook een aantal weken vooruit boeken?

Ja dat kan. Als je op de reseveringspagina Rooster op > klikt, kan je een aantal weken vooruit boeken.

05 Hoe kan ik een groepsles annuleren?

Om een les te annuleren log je in op je account. Je kan tot acht uur voor de les kosteloos annuleren, annuleer je korter van te voren dan gaat de les van je kaart.

06 Ik sta op de wachtlijst. Wat nu?
Als je een les wil reserveren en er staat “Wachtlijst”, betekent dit dat de les op dat moment vol is. Je kunt jezelf op deze wachtlijst plaatsen. Je ontvangt een mail wanneer er een plek in de les is vrijgekomen, je moet deze vrijgekomen les zelf dan nog boeken. Hou je mail dus in de gaten.
De annuleringstijd is 8 uur, dus als je korter dan 8 uur voor de les nog geen mail ontvangen hebt, dat er een plek is vrijgekomen, dan wordt de kans veel kleiner dat er een plek vrijkomt. Weet je ruim van te voren dat je niet kan komen, haal jezelf dan van de wachtlijst af.
07 Een online les, hoe werkt dat?

Pilates Noord biedt iedere dag persoonlijke en interactieve Livestream pilateslessen aan via Zoom. Je hebt tijdens de les live contact met je vertrouwde docent. Tijdens de les kun je elkaar zien en spreken en de docent kan persoonlijke aanwijzingen geven. 

08 Hoeveel mensen doen er maximaal mee met de les?

In de matlessen zijn maximaal 14 deelnemers. De reformer groepsles heeft maximaal 6 deelnemers.

09 Kan ik mijn kaart pauzeren?

Ja, dat kan. Je kunt je kaart éénmaal pauzeren voor bv. vakantie of ziekte.

10 Waar kan ik zien hoeveel lessen ik nog op mijn kaart heb?
11 Hoe kan ik een privéles of duetles boeken?

Wil je een Privéles of Duetles boeken? Stuur een mail naar info@pilatesnoord.nl en dan plannen we samen je afspraak in.

12 Wat kan ik verwachten tijdens een les?

De nadruk van de Pilates les ligt op het trainen van de buik- en rugspieren, het goed leren gebruiken van je ademhaling en het soepel maken van de wervelkolom. Je balans en coördinatie worden uitgedaagd, je kracht en stabiliteit van je ‘core’ en je flexibiliteit zal na een aantal lessen toenemen.

In de matles wordt regelmatig gebruik gemaakt van kleine ballen, foam rollers en gewichtjes. In de All Level lessen worden verschillende opties voor de oefeningen aangeboden, zodat je de oefening op je eigen niveau kunt doen.

13 Ik ben zwanger. Kan ik nog meedoen met een matles of een reformergroepsles?

Tijdens je zwangerschap is Pilates een goede methode om sterk, fit en soepel te blijven. Tot ongeveer 16 weken is het mogelijk de reguliere groepslessen te volgen. Naarmate je kindje, en dus ook je buik groeit, zullen er steeds meer oefeningen in de groepslessen zijn, die niet meer fijn voelen en die ook niet meer zinvol voor je zijn. Door het toenemende gewicht en grootte van je kindje en buik zullen je onderrug en het bekken het steeds zwaarder krijgen. Een goede stabilisatie is de basis voor een goede houding. Hiermee kunnen later veel zwangerschapsklachten voorkomen en verlicht worden. Tijdens de zwangerschap verdienen ook de beenspieren extra aandacht, zodat niet je rug, maar je benen al die extra kilo’s kunnen opvangen. Vanaf dat moment kun je overwegen om over te stappen naar de speciale Zwangerschapspilates Groepsles of Privélessen gaan volgen. Lees hier alles over pilates tijdens en na je zwangerschap.

14 Wat voor kleding draag ik tijdens de les en moet ik nog iets meenemen?

Draag tijdens de les comfortable (sport)kleding.

Voor de matlessen sokken of blote voeten kan allebei, wat je zelf prettig vindt. Voor de reformerlessen adviseren we je om anti-slipsokken te dragen.

Je hoeft verder niets mee te nemen. De matten en de machines worden na elke les schoongemaakt, dus een handdoek is niet nodig, maar als je het prettig vindt mag het natuurlijk wel. Er is water in de studio, maar je kan natuurlijk zelf een flesje water meenemen.

15 Kan ik de lessen volgen met mijn OneFit of ClassPass Membership?

Ja, we bieden momenteel een beperkt aantal plekken aan via ClassPass en OneFit.

16 Is het betaald parkeren?

Ja, het is betaald parkeren in dit deel van Amsterdam-Noord. Pilates Noord is makelijk te bereiken met fiets en OV. De studio is dicht bij de pont bij Eye.

17 Zijn er ook pilates-video's om thuis te doen?

Ja, dat hebben we. Check herewemove.com voor onze pilates videoprogramma’s

18 I don't speak or understand Dutch. Are there any English classes?

Yes, there are. You can see in the class description if the class is in English. Also for the Dutch teachers it is no problem to switch to English if you ask.